• Nr. 1 webshop van de Benelux
  • Hoge klanttevredenheid
  • Korting bij directe betaling
  • Duurzame productie

Overzicht bestelling

Winkelmand 0
alle shops
TrafficSupply webshops Informatiebord.nl Oplaadpaal-Kopen.nl Scheepvaartbord.nl SnelheidsdisplayKopen.nl RookvrijTerrein.nl HuisnummerpaalKopen.nl Hondenpoepbord.nl Veiligheidsbord.nl VerkeersspiegelKopen.nl
  1. Home
  2. Oplaadpalen en toebehoren
  3. Laadpalen Alfen
sorteer op

Laadpalen Alfen

Alfen laadpaal kopen?

Laadpaal kopen van Alfen? Oplaadpaal-kopen.nl levert, plaatst en installeert alle laadoplossingen van Alfen. De laadpalen van Alfen zijn geschikt voor alle elektrische auto's en kunnen zowel thuis of zakelijk gebruikt worden. Laadpalen van Alfen zijn sim-lock vrij en kunnen (indien wenselijk) met elke beheersysteem aanbieder, volgens het OCPP protocol, af fabriek geleverd worden. Daarnaast bevatten alle Alfen laadstations een 6mA DC detector die de aanwezige aardlekschakelaar beschermt tegen DC lekstromen. 

Alfen laadpalen hebben een unieke ingebouwde Load Balancing module welke er samen met de slimme meter voor zorgt dat er nooit overbelasting ontstaat wanneer de auto aan het opladen is. Hierdoor zal de elektrische auto altijd het optimale laadvermogen krijgen in afstemming met de overige elektronische apparaten in het huishouden.

Meer productcategorieën:

Informatie: Laadpalen Alfen

Alfen biedt een reeks slimme oplaadpunten van 3,7-22kW voor thuis, het werk en openbare ruimten.  Ze zijn ontworpen om maximale oplaadsnelheden te bieden terwijl de lokale netaansluiting gewaarborgd blijft, en kunnen allemaal op elk willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. De betrouwbare en veilige laders kunnen ook worden geïntegreerd met hernieuwbare energiebronnen en bijpassende slimme producten. Daarnaast kunnen ze bovendien reageren op flexibele energietarieven. Hun hoogontwikkelde technologieplatform heeft zichzelf bewezen met een ontwikkelingscyclus van meer dan 10 jaar.

Alfen laders voor thuisgebruik
Voor thuisgebruik heeft Alfen de Single S-line en Single Pro-line ontwikkeld. De Alfen Single Pro-line is zowel geschikt om 1-fase als 3-fasen te laden, kan voorzien worden van RFID of Plug&Charge en is uit te voeren met een losse socket (contactpunt) of met een vaste geintegreerde kabel. De Alfen Single S-line is een vereenvoudige variant van de Single Pro-line en is uitsluitend voor 1-fase laden geschikt en heeft bovendien geen RFID functionaliteit (uitsluitend Plug&Charge). Ook dit laadstation kan voorzien worden van een losse socket of vaste geintegreerde kabel. 

De Alfen Double Pro-line met één voedingskabel kan een prima oplossing bieden voor thuisgebruik wanneer twee laadpunten gewenst zijn i.v.m. twee elektrische of hybride voertuigen. Het beschikbare vermogen kan deze laadpaal eenvoudig verdelen op het moment dat er twee voertuigen aangesloten zijn.
Alfen Double Pro-line laadpalen zijn standaard reeds voorzien van een ingebouwde aardlekschakelaar. 

Alfen laders voor zakelijk gebruik
Voor zakelijk gebruik zijn de Alfen Single Pro-line en Alfen Double Pro-line uitermate geschikt. Als er meerdere laadpunten geplaatst moeten worden kunnen deze in een innovatief slim netwerk geplaatst worden, ook wel Alfen Smart Charging Network genoemd. Op deze manier zijn staan alle laadpunten met elkaar in verbinding en kunnen deze van elkaar zien welke voertuigen er geladen moeten worden en welke prioriteit hebben. Alfen Double Pro-line laadpalen zijn standaard reeds voorzien van een ingebouwde aardlekschakelaar. 

      Logo_Traffic_SupplyAlfen_laadpalen

Active Load Balancing
Alfen laadpalen onderscheiden zich onder andere in de unieke Load Balancing techniek. Alfen laadpalen hebben een ingebouwde Actieve Load Balancing module ontwikkeld die communiceert met de slimme meter via de P1 poort. De slimme meter monitort het beschikbare vermogen en geeft door wat er beschikbaar is en voorkomt hiermee overbelasting. Dit proces verloopt geheel dynamisch.

Smart Charging (network)
Bij zakelijke locaties, waar vaak meerdere laadpunten aaneengeschakeld gewenst zijn, biedt Alfen een unieke en innovatiefe laadoplossing, namelijk een Smart Charging Network. Hiermee zijn alle laadpunten met elkaar verbonden binnen een afgesloten netwerk waarin ze met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen over het aantal te laden voertuigen, de accu standen en beschikbare laadcapacititeit.