• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Duurzame productie
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig

Afmeting, leesafstand

en het kleurgebruik..

Wij hebben op veiligheidsbord.nl een zo compleet mogelijk beeld gegeven van het gebruik van symbolen, kleuren en uitvoering van veiligheidsborden. Daarnaast kunnen er volgens de NEN 3011, de ISO 3864-1 en de ISO 7010 diverse combinaties van symbolen of symbolen met tekst worden gemaakt.

Kleurgebruik van de pictogrammen

De algemene betekenis van de gebruikte kleuren

Welke afmeting moet ik toepassen?

De afmeting van de pictogrammen is afhankelijk van de herkenbaarheid op afstand. Om ervoor te zorgen dat de afmeting conform de Europese richtlijnen is kun je onderstaande indeling gebruiken. 

Groter mag altijd

De bovenstaande afmetingen zijn ook afhankelijk van de plaats en omgeving waar de borden worden toegepast. Bij een verhinderd zicht door bijvoorbeeld geparkeerde voertuigen of grote visuele belasting zal om de gewenste aandacht te bereiken eerder een groter bord moeten worden toegepast. Is de afstand groter dan 50 meter dan moet er een herhaling of verwijzing op tussenafstand(en) geplaatst worden.

Houd rekening met zichtlijnen

De locatie van plaatsing is natuurlijk minstens zo belangrijk. Houd rekening met zichtlijnen naar de pictogrammen. Voor bijvoorbeeld een verzamelplaats op een parkeerterrein moet je rekening houden met de geparkeerde (hoge) voertuigen zodat het pictogram vanuit alle hoken goed zichtbaar blijft. Hiervoor wordt dan ook een standaard hoogte van 3.000 - 3.500mm boven het maaiveld  geadviseerd.


Verzamelplaats routebordOm overzicht te bewaren en afstanden te overbruggen plaats je route borden richting de juiste of dichtsbijzijnde verzamelplaats. Bestel verzamelplaatsborden

Samengestelde borden

Je kan kiezen om de samengestelde veiligheidsborden uit te voeren met dubbel omgezette rand of als vlakke plaat (Alupanel), beiden geheel reflecterend uitgevoerd met klasse 1 of klasse 3 reflecterende folie!

De veiligheidssymbolen moeten op volgorde van belangrijkheid op het bord worden geplaatst:
   ⚠️ Waarschuwingspictogrammen
   🚫 Verbodspictogrammen
   🔵 Gebodspictogrammen

Tekst en/of icoon!

Het is conform de geldende NEN richtlijnen niet toegestaan om een veiligheidbord met uitsluitend tekst toe te passen. Officiele iconen mogen wel zonder aanvullende tekst gebruikt worden. Als er internationale bezoekers of personeel  op de tereinen aanwezig is moeten de teksten meertalig worden uitgevoerd. 

Start met ontwerpen

Overzicht Europeesche veiligheidsborden conform de NEN-EN-ISO 7010 

Een overzicht van de meest gebruikte veiligheidspictogrammen en de betekenis. 

Bekijk ze allemaal

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 3732 reviews
alle shops