• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Camerabewaking borden

Gerelateerde producten

Of zocht je dit?

Wat is een camerabewaking bord?

Een camera bewaking bord is een bord dat aangeeft dat er op een bepaalde locatie cameratoezicht plaatsvindt. Het is bedoeld om bezoekers en voorbijgangers te informeren dat ze in beeld kunnen worden gebracht en dat hun gedrag kan worden vastgelegd. Camerabewaking borden zijn vaak te vinden op terreinen van bedrijven, instellingen of overheden waar cameratoezicht plaatsvindt. Dit kan bijvoorbeeld een parkeerterrein, een winkelcentrum of een bedrijventerrein zijn. Cameratoezicht borden van Informateibord.nl zijn, net zoals parkeerborden en straatnaamborden, altijd reflecterend en voorzien van anti-graffiti beschermlaminaat. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen en zijn gemaakt van duurzaam materiaal zoals aluminium. Het plaatsen van camerabewaking borden is belangrijk omdat het bijdraagt aan de veiligheid en beveiliging van de omgeving. Het informeert mensen dat er cameratoezicht plaatsvindt en kan hierdoor helpen bij het voorkomen van criminaliteit en het beschermen van eigendommen. Daarnaast kan het ook een afschrikwekkend effect hebben op potentiële daders.

Camerabewaking bord verplicht?

In Nederland is het verplicht om een camerabewaking bord te plaatsen wanneer je bewakingscamera's gebruikt die beelden van de openbare ruimte registreren. Het doel van het camerabewaking bord is om mensen te informeren dat ze zich in een gebied bevinden waar camera's actief zijn en om hun privacy te beschermen. Een bord camerabewaking moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het bord duidelijk zichtbaar zijn en moeten de afbeeldingen en tekst duidelijk leesbaar zijn. Het moet ook een pictogram bevatten dat aangeeft dat er camera's aanwezig zijn en de contactgegevens van de verantwoordelijke persoon of organisatie. Als je bewakingscamera's alleen op je eigen terrein of bedrijventerrein gebruikt, dan ben je niet verplicht om een camerabewaking bord te plaatsen. Het is echter nog steeds een goed idee om mensen te informeren over de aanwezigheid van camera's door middel van een camerabewaking bord om ongewenst gedrag af te schrikken en het bewustzijn van de aanwezigheid van bewakingscamera's te vergroten.

Voordelen van cameratoezicht borden

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van camerabewaking borden een slimme keuze kan zijn. Hieronder sommen we een aantal redenen voor je op:

 • Duidelijke communicatie: Door het plaatsen van camerabewaking borden communiceer je duidelijk naar bezoekers en voorbijgangers dat er cameratoezicht plaatsvindt op jouw terrein. Zo weten mensen dat hun gedrag kan worden vastgelegd en kunnen ze hier rekening mee houden
 • Preventie van criminaliteit: Door het plaatsen van camerabewaking borden schrik je potentiële criminelen af. Ze weten immers dat hun gedrag kan worden vastgelegd en dat de kans groot is dat ze gepakt worden.
 • Bescherming van eigendommen: Camerabewaking kan helpen bij het voorkomen van diefstal en vandalisme. Door het plaatsen van camerabewaking borden maak je duidelijk dat er toezicht is en dit kan een afschrikkend effect hebben op criminelen.
 • Verplichting: In sommige gevallen is het verplicht om camerabewaking borden te plaatsen wanneer er sprake is van cameratoezicht in de openbare ruimte. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij bedrijventerreinen of parkeerplaatsen.

Kortom, door het plaatsen van camerabewaking borden maak je duidelijk dat er toezicht is op jouw terrein en schrik je potentiële criminelen af. Het kan helpen bij het voorkomen van diefstal en vandalisme en in sommige gevallen is het zelfs verplicht. Bij Informatiebord.nl kun je terecht voor een ruim assortiment aan camerabewaking borden in verschillende formaten en uitvoeringen, inclusief maatwerk cameratoezicht borden die volledig aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Videobewaking borden

Videobewaking en camerabewaking borden worden vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil tussen beide begrippen:

 1. Camerabewaking borden zijn borden die aangeven dat er op een bepaalde locatie cameratoezicht plaatsvindt. Ze zijn bedoeld om bezoekers en voorbijgangers te informeren dat ze in beeld kunnen worden gebracht en dat hun gedrag kan worden vastgelegd. 
 2. Videobewaking verwijst naar het daadwerkelijke gebruik van camera's om beelden vast te leggen. Dit kunnen beveiligingscamera's zijn die zijn geïnstalleerd op een terrein, in een gebouw of in de openbare ruimte. De beelden die worden vastgelegd, kunnen worden gebruikt om incidenten te analyseren, daders op te sporen en bewijsmateriaal te verzamelen.

Camerabewaking en videobewaking borden zijn dus twee verschillende begrippen die wel nauw met elkaar verbonden zijn. Camerabewaking borden zijn bedoeld om mensen te informeren dat er cameratoezicht plaatsvindt, terwijl videobewaking verwijst naar het daadwerkelijke gebruik van de camera's om beelden vast te leggen. Het plaatsen van camerabewaking borden kan helpen bij het voorkomen van criminaliteit en het beschermen van eigendommen. Bij Informatiebord.nl kun je terecht voor een ruim assortiment aan camerabewaking borden en andere eigen terrein borden die bijdragen aan een veilige en overzichtelijke omgeving.

Camerabewaking borden kopen

Camerabewaking borden zijn een belangrijk onderdeel van een veilige omgeving. Door het plaatsen van een camerabewaking bord geef je aan dat er cameratoezicht plaatsvindt en schrik je ongewenste gasten af. Camerabewaking borden van Informatiebord.nl zijn altijd reflecterend en voorzien van anti-graffiti beschermlaminaat om ze goed zichtbaar en beschermd te houden tegen verschillende weersomstandigheden en vandalisme. Bordjes cameratoezicht en camerabewaking zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen en gaan gemiddeld tot wel 15 jaar mee. Bij Informatiebord.nl kun je terecht voor een ruim assortiment aan camerabewaking borden in verschillende formaten en uitvoeringen, inclusief maatwerk borden die volledig aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Kies voor veiligheid en koop je camerabewaking borden bij Informatiebord.nl!

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4707 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops