• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Bewegwijzeringsborden

Bewegwijzering betekenis

Bewegwijzeringsborden zijn aluminium borden met een dubbel haaks omgezette rand of een kokerprofiel. Het voordeel van een kokerprofiel is dat het bord dubbelzijdig kan worden uitgevoerd. De borden worden gebruikt om richting te geven aan weggebruikers en voetgangers. Ze worden geplaatst op strategische locaties langs wegen, snelwegen, fietspaden, wandelpaden en andere openbare ruimtes om mensen te helpen navigeren. Met deze borden wordt dus altijd de eindbestemming gehaald.

Of er gekozen wordt voor een bewegwijzeringsbord met dubbel haaks omgezette rand of voor een kokerprofiel, hangt af van waar de borden worden gebruikt. Het voordeel van een bord met kokerprofiel is dat het bord vanaf twee zijden goed zichtbaar is. Dit is met name erg handig om informatie te tonen aan voetgangers. Bewegwijzeringsborden voor voetgangers tonen informatie over de locatie van openbare gebouwen, toeristische attracties en andere bezienswaardigheden. Bewegwijzeringborden voor voertuigen worden zowel enkel- als dubbelzijdig uitgevoerd. Deze borden tonen informatie zoals de richting van een stad, de afstand tot een bepaalde locatie of de aanwezigheid van een bepaalde faciliteit. 

Het allerbelangrijkste aan bewegwijzeringsborden is dat ze duidelijk en gemakkelijk te begrijpen zijn. Iedereen, ongeacht de taal of culturele achtergrond van de lezer, moet de borden kunnen begrijpen. De informatie moet nauwkeurig en correct zijn, zodat iedereen zijn of haar bestemming veilig kan bereiken. 


Soorten bewegwijzeringsborden

Bewegwijzeringborden zijn een belangrijk onderdeel van het Nederlandse wegennet. In Nederland kennen wij verschillende soorten bewegwijzeringsborden, die ook allemaal een andere functie hebben. Onderstaand hebben wij stapsgewijs uitgelegd welke bewegwijzeringsborden we kennen in Nederland.

 • Verwijsborden blauw
  Blauwe verwijsborden hebben als belangrijkste functie om automobilisten de weg te wijzen naar voorzieningen en diensten langs snel- en autowegen. De wegbewijzering wordt voornamelijk gebruikt om diensten als tankstations, restaurants, hotels, ziekenhuizen en parkeerplaatsen aan te duiden. Het blauwe verwijsbord moet ervoor zorgen dat de veiligheid en comfort van weggebruikers vergoot wordt, doordat zij eenvoudiger de diensten kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn.

  De bewegwijzeringsborden bevatten bijna altijd symbolen van de aangegeven diensten. Als voorbeeld kan de brandstofpomp worden genoemd voor een tankstation, maar ook een mes en vork om een restaurant aan te duiden. De symbolen zijn speciaal ontworpen om internationaal herkend te worden door bestuurders van verschillende nationaliteiten. Blauwe verwijsborden worden ook wel snelweg bewegwijzering of autoweg bewegwijzering genoemd. De borden geven namelijk vaak afslagen, afstanden en snelheidsbeperkingen aan. De borden maken deel uit van het nationale bewegwijzeringssysteem. 
   
 • Verwijsborden koker blauw
  Blauwe bewegwijzeringsborden in een koker uitvoering hebben dezelfde functies als de ‘normale’ verwijsborden blauw. Het grote voordeel van een koker uitvoering is dat de borden dubbelzijdig kunnen worden uitgevoerd. De borden kunnen vlaggend worden bevestigd zodat vanuit beide rijrichtingen het bord goed zichtbaar is.
   
 • Verwijsborden bruin
  Bruine verwijsborden worden vaak gebruikt om toeristen en andere reizigers op hun eindbestemming terecht te laten komen. Het gaat dan vaak om culturele en natuurlijke bezienswaardigheden zoals: musea, monumenten en natuur- en recreatiegebieden. De bewegwijzering borden worden dus gebruikt om de mensen veilig naar hun eindbestemming te loodsen. Het is dan ook niet gek dat de bruine verwijsborden ook wel toeristische bewegwijzeringsborden worden genoemd. Deze borden maken ook weer deel uit van het nationale bewegwijzeringssysteem.

  Ook bij de bruine verwijsborden wordt bijna altijd gebruik gemaakt van symbolen om de tekst op het bord te ondersteunen. Voorbeelden zijn een boom symbool om een bos of park aan te geven of een symbool van een camper om een camperplaats aan te geven. De wegwijsbordjes zijn zeer belangrijk voor de toeristische sector omdat bezoekers de attracties en bezienswaardigheden makkelijker kunnen vinden. De borden dragen bij aan de economie doordat lokale bezienswaardigheden makkelijker gevonden kunnen worden.
   
 • Verwijsborden koker bruin
  Bruine bewegwijzeringsborden in een koker uitvoering hebben dezelfde functies als de ‘normale’ verwijsborden bruin. Het grote voordeel van een koker uitvoering is dat de borden dubbelzijdig kunnen worden uitgevoerd. De borden kunnen vlaggend worden bevestigd zodat vanuit beide rijrichtingen het bord goed zichtbaar is.
   
 • Routeborden BW serie
  Anders dan de verwijsborden (deze borden zijn vaak erg breed en smal) zijn de routeborden in alle maten beschikbaar. De functie van de routeborden is wel weer hetzelfde als de verwijsborden, namelijk weggebruikers informeren zodat ze veilig en comfortabel van A naar B kunnen rijden. De routeborden zijn zowel blauw als bruin en zijn meestal voorzien van de herkenbare symbolen. De wegbewijzering borden worden op regelmatige afstanden geplaatst langs de weg, zodat bestuurders weten waar ze zijn en welke richting ze moeten volgen.

  Het doel van de routeborden is om de veiligheid en efficiëntie van het wegverkeer te bevorderen. Door duidelijke en consistente bewegwijzering te bieden, kunnen bestuurders beter anticiperen op wat er komen gaat en veiliger rijden. Ook kan het helpen om verkeersopstoppingen te voorkomen door ervoor te zorgen dat bestuurders de juiste afslagen nemen en niet onnodig van richting veranderen. Routeborden van de BW serie worden voornamelijk gebruikt op regionale en lokale wegen, maar ook op sommige snelwegen waar de bewegwijzering van de hoofdroutes niet voldoende is. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het nationale wegennetwerk en dragen bij aan de efficiëntie en veiligheid van het wegverkeer.
   
 • Routeborden op maat
  Het kan zijn dat je zelf ideeën hebt over het vormgeven van bewegwijzeringbordjes. Hiervoor hebben wij een uitermate geschikte productcategorie namelijk: de routeborden op maat! Met onze routeborden op maat kan er zelf een ontwerp worden aangeleverd. Een eigen ontwerp is uitermate geschikt wanneer een afwijkende kleurstelling of een eigen logo op het bord gewenst is. Op de pagina voor de routeborden op maat staan al tal van voorbeelden van eerder geproduceerde borden. De pagina is dus uitermate geschikt om inspiratie op te doen. 

  Wanneer je een geschikt routebord hebt gevonden kan het bord simpel en snel besteld worden via de website. Na het afronden van de bestelling bieden wij de mogelijkheid om het eigen ontwerp te uploaden via de website. Wij gaan vervolgens aan de slag met dit ontwerp en je ontvangt altijd een ontwerp ter goedkeuring. Na de goedkeuring gaat het bord in productie en ontvang je het gepersonaliseerde bord binnen enkele werkdagen in huis! 
   
 • Fietsroute bordjes
  De functie van fietsroute bordjes is om fietsers te helpen bij het navigeren en volgen van een bepaalde fietsroute. Fietsroute bordjes worden geplaatst langs fietspaden en wegen en geven informatie over de richting van de route, de afstand tot de volgende bestemming, en soms ook informatie over bezienswaardigheden en andere relevante informatie. De bordjes worden meestal geplaatst op strategische punten, zoals kruispunten of splitsingen, om fietsers te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Door het volgen van de bordjes kunnen fietsers ook gemakkelijker de weg vinden en vermijden ze dat ze per ongeluk verkeerd rijden of verdwalen. Fietsroute bordjes zijn dus een handige navigatiehulp voor fietsers die willen genieten van een mooie en veilige fietsroute.
   
 • Knooppunt borden en routeborden
  Wie van wandelen en fietsen houdt, is zeker niet onbekend met knooppunt borden. Knooppunt borden worden geplaatst op punten waar wegen samenkomen of splitsen. De bordjes bestaan vaak uit een richtingspijl, een symbool waar de route voor bedoeld is (wandelaar, fietser of ruiter) en er kan ook nog een routenummer op staan. Met deze routeborden is het simpelweg onmogelijk om te verdwalen!


Bewegwijzeringsborden assortiment

Je hebt inmiddels het perfecte bewegwijzeringsbord gevonden, maar je wilt het bord toch nog een beetje aanpassen. Gelukkig is dit bij TrafficSupply geen enkel probleem! In de unieke SignEditor™ kun je namelijk teksten, kleuren en pictogrammen gemakkelijk aanpassen. Stel je eigen bewegwijzeringsbord samen en bepaal zelf afmeting, reflectieklasse, achtergrondkleur, kleur van de bordrand en in de meeste gevallen zelf de uitvoering van het bewegwijzeringsbord. Wij maken er vervolgens een duurzaam aluminium en reflecterend bewegwijzeringsbord van. Naast het ontwerpen van bewegwijzeringsbordjes, is onze SignEditor bij uitstek geschikt voor het personaliseren van eigen terrein borden, parkeerborden, straatnaamborden of zelfs het combineren van officiële verkeersborden! Bij dit laatste voorbeeld wordt uiteraard weer gebruikt gemaakt van onze unieke SignEditor™. 

Naast onze bewegwijzeringsbordjes is het bij ons ook mogelijk om tijdelijke omleidings- en tekstborden te bestellen. Is er sprake van een situatie waarbij een straat voor een bepaalde periode afgezet dient te worden? Dan zijn deze borden bij uitstek geschikt. Ben je daarnaast ook nog op zoek naar ander afzetmateriaal? Dan ben je bij informatiebord.nl aan het juiste adres!


Hoe koop je een bewegwijzeringsbord?

Een bewegwijzeringsbord kopen en personaliseren op Informatiebord.nl is heel eenvoudig! De opdruk kan volledig zelf gekozen worden en de manier waarop je bewegwijzering borden kunt ontwerpen is onwijs simpel! Dat geldt voor een standaard wegwijsbordje, maar evengoed voor gecombineerde wegwijsbordjes met meerdere symbolen en teksten. Er zijn meerdere verschillende categorieën als we kijken naar bewegwijzeringsborden. In deze verschillende categorieën staan een veelvoud aan bewegwijzeringsborden met verschillende opmaken en opdrukken. Veruit de meeste van deze bewegwijzeringborden kun je zelf eenvoudig bewerken. Dus heb je al een bewegwijzeringbord gezien die voor 99% aansluit op jouw wensen? Selecteer en bewerk dit bord en wijzig alleen de tekst, kleur, afmeting of het pictogram.

De bestelling vervolgens afronden is een fluitje van een cent! Plaats het gewenste wegbewijzeringsbord in de winkelmand en voeg optioneel montagematerialen toe. Vervolgens kun je kiezen of je het product wilt laten bezorgen, of dat je het product bij ons in het magazijn komt afhalen. Kies als laatste stap de betalingswijze en de order is geplaatst!

Bewegwijzeringsborden op TrafficSupply onderscheiden zich in kwaliteit en levensduur. Alle borden zijn standaard (retro)reflecterend, net zoals officiële verkeersborden langs de openbare weg. Dit betekent dat ook bij donker of slecht weer het parkeerbord goed zichtbaar is. Bovendien zijn alle bewegwijzeringsbordjes vervaardigd uit aluminium en voorzien van de bekende verkeersbord dubbel omgezette rand en zijn alle borden standaard voorzien van een UV-werend anti-graffiti laminaat. Dit resulteert in een vandalismebestendigheid van 99% en een levensduur die op kan lopen tot wel 15 jaar!

Via de montage adviesmodule voeg je eenvoudig het benodigde bevestigingsmateriaal toe aan jouw order. Je hoeft alleen maar een keuze te maken in de wijze van montage. Komt het bewegwijzeringsbord bijvoorbeeld op een muur of hekwerk, een bestaande (licht)mast of op een (nieuwe) verkeersbordpaal? Maak jouw keuze en zie direct de bijbehorende bevestigingsmiddelen. Een overzicht van alle bevestigingsmiddelen is er natuurlijk ook!


Bestel jouw bewegwijzeringsbord vandaag nog!

Bestel nu eenvoudig jouw bewegwijzeringsborden online. Bewegwijzeringsborden van TrafficSupply zijn van de hoogste kwaliteit van Nederland, hebben een ongekend lange levensduur (oplopend tot wel 15 jaar!) en voldoen qua uitstraling (gebruik RVV-symbolen en juiste lettertypes) aan alle Nederlandse richtlijnen. Bovendien produceert TrafficSupply elk bord op maat, in onze productielocatie in Hattem. En ondanks dat alles op order geproduceerd wordt, is de levertijd in de meeste gevallen slechts 2 à 3 werkdagen! Alle voordelen nog even op een rijtje:

 1. Alle borden zijn reflecterend en standaard voorzien van een anti-graffiti laminaat
 2. De levensduur kan oplopen tot wel 15 jaar
 3. Eigen duurzame productielocatie in Nederland (Hattem)
 4. Alle bewegwijzeringsborden zijn vervaardigd uit aluminium en uitgevoerd als origineel verkeersbord met een dubbel omgezette rand of als een kokerbord
 5. Alle borden zijn 99% vandalismebestendig en hufterproof
 6. Zelf online jouw bewegwijzeringsbord ontwerpen en personaliseren. Dit allemaal met inachtneming van de RVV-verkeersrichtlijnen
 7. Levertijd 2 - 3 werkdagen
 8. Altijd de hoogste kwaliteit voor de beste prijs

Voor onze zakelijke klanten bieden wij de optie aan om op rekening te bestellen. De factuur ontvang je automatisch nadat de bestelling ons magazijn heeft verlaten. Ben je van plan om een grote bestelling te doen, bijvoorbeeld voor bewegwijzeringsborden, dan is altijd mogelijk om de aanvraag per mail naar ons toe te sturen. 

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4535 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops