• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Duurzame productie
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig

Je eigen verkeersbord laten maken?

Natuurlijk mag je je eigen verkeersbord laten maken. Verkeersborden mogen zonder vergunning op je eigen terrein geplaatst worden. Je dient er wel voor te zorgen dat er geen verwarring kan ontstaan met de verkeersregels op de openbare weg. Dat geldt in het bijzonder voor snelheidsbeperkingen, verplichte rijrichtingen, voorrangsregelingen en geslotenverklaringen.

TIP !Voor overige waarschuwingsborden geldt deze regel ook tenzij het direct betrekking heeft op je eigen terrein. Bijvoorbeeld 'overstekende kinderen' nabij een schoolplein.

Mag ik het verkeersbord zelf langs de openbare weg plaatsen?

Om een verkeers-, parkeer- of informatiebord te plaatsen langs de openbare weg en dus niet op je eigen terrein/grondgebied, heb je altijd toestemming nodig van de wegbeheerder. Dat zal in de meest voorkomende  gevallen de gemeente of provincie zijn. 

De geldende procedure verschilt wel per gemeente / provincie. Dit kan variëren van een melding tot een compleet verkeersbesluit. Ook is het soort verkeersbord van invloed op de procedure, het mogen bijvoorbeeld geen vlakke (kunststof) borden zijn. Voor bewegwijzering gelden weer andere richtlijnen en regels dan voor officiële reflecterende verkeersborden.

Zomaar een verkeersbord plaatsen in openbare ruimte kan gevolgen hebben.

Om een verkeers-, parkeer- of informatiebord te plaatsen langs de openbare weg heb je dus altijd toestemming (vergunning) nodig van de wegbeheerder. Zo'n procedure kan erg lang duren en soms komt het voor dat je zelf het initiatief neemt om de borden aan te schaffen en te plaatsen.

Ondanks dat wij de borden maken conform de geldende richtlijnen qua uitvoering, reflectie, kleuren en lettertype's e.d. heeft de eigenaar van de weg (al dan niet in overleg) het recht de borden weer te verwijderen. Hiervoor dragen wij geen verantwoordelijkheid. 

Is mijn verkeersbord dan rechtsgeldig?

Als je verkeersborden plaats op je eigen terrein is het verstandig om ter verduidelijking een tekstbord te plaatsen die duidelijk aangeeft dat op jouw terrein de algemene regels conform de wegenverkeerswetgeving gelden. Hiermee zijn ook zaken als voorrang van rechts duidelijk. Wij fabriceren uitsluitend verkeersborden met de officiële pictogrammen zoals beschreven in het RVV (Regelement Voor Verkeerstekens). 

Handhaving van een eigen verkeersbord

Het is niet gebruikelijk dat de politie handhaaft op bedrijfsterreinen. Op grote bedrijfsterreinen kan de politie in overleg wel handhaven, maar dan moet de inrichting wel volledig aan alle richtlijnen voldoen. 

Om een onbevoegd persoon van een terrein te kunnen laten verwijderen, is het verplicht om bij elke toegang een 'verboden toegang voor onbevoegden' bord te plaatsen. Op dit bord dient ook de uiting 'artikel 461 wetboek van strafrecht' vermeld te worden. Als het bord aan deze eisen voldoet, kan er handhaving plaats vinden op het terrein.

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 3708 reviews
alle shops