• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Bermpalen

Wat is een reflectorpaaltje?

Reflectorpaaltjes vind je langs de zijde van een (openbare) weg. De reflectorpaaltjes scheiden de rijbaan en de berm en helpen voertuigen om de juiste plaats te blijven rijden. De vaak wit of zwarte reflectorpaaltjes zijn voorzien van witte- en rode reflectoren die bedoeld zijn om het licht van automobilisten en overige wegdeelnemers te weerkaatsen. Door het oplichten van de reflectoren op de reflectorpaaltjes, is het gemakkelijker voor automobilisten om de randen van een weg te herkennen. Reflectorpaaltjes langs de weg zijn een belangrijk onderdeel van de verkeersveiligheid. Ze zorgen ervoor dat automobilisten de weg beter kunnen zien in het donker en geven duidelijk aan waar de randen van de weg zijn. Dit is vooral belangrijk op wegen met veel bochten en op plaatsen waar de weg niet goed verlicht is. Reflectorpaaltjes, ofwel bermpaaltjes, zijn dan ook een effectief middel voor het verhogen van de algehele verkeersveiligheid.

Reflectorpaaltjes kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd. De meest voorkomende methode is het installeren in de grond, maar reflectorpaaltjes langs de weg kunnen ook worden vastgezet met behulp van een speciaal bevestigingssysteem. Sommige reflectorpaaltjes zijn ook verkrijgbaar met een voetstuk, zodat ze gemakkelijk op de grond kunnen worden geplaatst. De kleur van de reflector, is afhankelijk aan de kant van de weg waarlangs het reflectorpaaltje geplaatst is. Aan de linkerzijde van de rijbaan tref je witte reflectoren en aan de rechterzijde van de rijbaan tref je de rode. Bij een gescheiden rijbaan, zijn beide zijden rood. Er zijn verschillende soorten reflectorpaaltjes die worden gebruikt langs de weg. Sommige zijn gemaakt van kunststof en hebben een kleine diameter, terwijl andere gemaakt zijn van hardhout en een grotere diameter hebben. Langs provinciale en gemeentelijke wegen vind je veelal stevige kunststof harpoon bermpalen, die hol van binnen zijn. In enkele situatie worden er eenvoudige en dunne kunststoffen reflectorpaaltjes gebruikt, die enkelzijdig voorzien zijn van een reflector zijn. Deze paaltjes zijn echter niet bestand tegen opzijgeschoven sneeuw. 

Reflectorpaaltjes zijn een belangrijk element in de verkeersveiligheid. Zo helpen reflectorpaaltjes de automobilisten om hun weg te volgen en om te zien welke richting ze op moeten rijden. Een reflectorpaaltje is ook handig voor het markeren van beperkte gebieden, zoals parkeervakken en afslagen. Met behulp van reflectorpaaltjes, kunnen verkeersongelukken worden voorkomen en kan de verkeersstroom soepeler verlopen.Als je op zoek bent naar een manier om de verkeersveiligheid op jouw weg te verhogen, maak dan gebruik van reflectorpaaltjes of bermpaaltjes. 

Soorten reflectorpaaltjes en bermpaaltjes?

Er verschillende soorten reflectorpalen, met elk zijn eigen functie. Hieronder worden de belangrijkste soorten toegelicht.

Bermpaal (flexibel/vast)
Langs de weg worden verschillende soorten bermpalen gebruikt. De bermpaaltjes worden vervaardigd uit verschillende materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Langs provinciale en gemeentelijke wegen, worden veelal eenvoudige flexibele bermpalen gebruikt. Deze bermpaaltjes zijn niet bestand tegen opzijgeschoven sneeuw van sneeuwschuivers, waardoor er gebruik wordt gemaakt van stevigere dikke bermpalen die hol van binnen zijn. De harpoon bermpalen zijn hierin het meest voorkomend. Bermpaaltjes zijn over het algemeen licht van gewicht, zodat ze bij aanrijdingen zo min mogelijk schaden aan brengen.

Diamantkoppaal
De diamantkoppaal is een veelgebruikte reflectorpaal voor wegmarkering en verkeersveiligheid. De diamantkoppalen zijn gemaakt van gerecycled kunststof en worden voorzien van reflectoren. Door deze reflectoren zijn de diamantkoppalen zichtbaar voor automobilisten en helpen ze bij het markeren van verkeersborden, wegen en andere belangrijke verkeerskundige elementen.

Eén van de belangrijkste voordelen van een diamantkoppaal is zijn duurzaamheid. Een reflectorpaal is bestand tegen (zware) weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en hitte. De diamantkoppalen hebben een lange levensduur, zijn milieuvriendelijk en recyclebaar. Dit maakt reflectorpalen een aantrekkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en verantwoorde manier om verkeersveiligheid te bevorderen. De diamantkoppalen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Zo zijn de diamantkoppalen verkrijgbaar in een hardhouten uitvoering. De hardhouten diamantkoppaal is een populaire keuze voor bermpaal-toepassingen. De reflectorpaal van hoogwaardig hardhout, zoals FSC Azobe, is sterk en duurzaam. Net als zijn kunststof tegenhanger, is de hardhouten diamantkoppaal speciaal ontworpen om extreme omgevingsomstandigheden te weerstaan. De hardhouten bermpaal is bovendien milieuvriendelijk en kan gemakkelijk worden gerecycled of hergebruikt.

Doordat reflectorpalen verkrijgbaar zijn in verschillende maten en kleuren lenen ze zich gemakkelijk voor verschillende toepassingen. Bovendien zijn de diamantkoppalen, net zoals de bermpalen, gemakkelijk te installeren en te verwijderen, waardoor ze een efficiënte oplossing zijn voor wegmarkeringen.

Route-, aanwijs-, eigen terrein- en huisnummerpaal
Routebordpalen worden vervaardigd uit hoogwaardig gerecycled kunststof dat bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en vereisen weinig tot geen onderhoud, waardoor de routebordpalen lang meegaan. Een routebordpaal kan worden voorzien van één tot en met vier alupanels met (retro-)reflecterende folie. De opdruk van een alupanel kan door jezelf worden bepaald met behulp van onze SignEditor. Op deze manier kan je gemakkelijk een routebordpaal samenstellen die perfect aansluit op jouw situatie! Goede voorbeelden waarbij je gemakkelijk een opstelling samenstelt, zijn de eigen terrein bordjes met bermpalen of huisnummerpalen en bordjesDeze routebordpalen bieden een goede oplossing aan mensen of bedrijven die op zoek zijn naar een manier waarop zij de zichtbaarheid van hun woning of gebouw kunnen verbeteren. Routebordpalen zijn ook geschikt voor het markeren van ondergrondse brandkranen, kabels en gas-, water, riool- of stadsverwarming afsluiters volgens NEN-1184. Routebordpalen kunnen uitsluitend in de grond gemonteerd worden, met behulp van de meegeleverde grondankers. De grondankers voorkomen dat de routepaal niet zomaar uit de grond verwijderd kan worden. Indien gewenst, is het mogelijk om snelbeton te gebruiken bij de installatie. 

Reflector paaltjes langs de weg

Reflectorpaaltjes worden langs een (openbare) weg geplaatst om de algehele verkeersveiligheid te verbeteren. Een reflectorpaaltje heeft als functie om de zichtbaarheid van een weg te verbeteren, voornamelijk tijdens slechte weersomstandigheden of in het donker. Reflectorpaaltjes zijn voorzien van een reflector, wat het licht van verkeersdeelnemers weerkaatst. Reflectorpaaltjes worden voornamelijk langs de kant, middellijn, de berm van de weg, van de weg geplaatst voor extra zichtbaarheid. Reflectorpaaltjes kunnen ook worden gebruikt om wegen en knooppunten te markeren. Een reflectorpaaltje helpt verkeersgebruikers met het voorkomen van ongelukken, door de bestuurders op tijd te waarschuwen voor bijvoorbeeld scherpe bochten of veranderingen in de weg.Op sommige plekken zijn reflectorpaaltjes verplicht, terwijl in andere gebieden ze als aanbevolen worden beschouwd. Desondanks wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van reflectorpaaltjes, ongeacht of ze verplicht zijn of niet. Het prijskaartje voor reflectorpaaltjes is relatief klein, maar reflectorpaaltjes maken een groot verschil voor de verkeersveiligheid.

Reflectorpalen en bermpalen assortiment

Reflectorpaaltjes en bermpalen van informatiebord.nl zijn dé manier om de algehele verkeersveiligheid op een goedkope en eenvoudige manier te verbeteren! Het geeft weggebruikers de mogelijkheid om gemakkelijk de randen van een weg te herkennen en om naderende bochten goed in te kunnen schatten. 

Het installeren van een reflectorpaaltje of bermpaal is zeer eenvoudig. Er zijn weinig ingrijpende werkzaamheden of speciale gereedschappen benodigd. Voor het installeren van alle aangeboden reflectorpaaltjes of bermpaaltjes, heb je slechts één stuk gereedschap nodig: een schep. Voor extra versteviging kan er gebruik worden gemaakt van snelbeton bij de installatie van een reflectorpaal. Reflectorpaaltjes zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Zo wordt een reflectorpaaltje en bermpaal voorzien van een (retro-)reflecterend plaatje of folie. De folie die hiervoor wordt gebruikt, deelt veel overeenkomsten met de folie op bijvoorbeeld eigen terrein borden of straatnaamborden. Beide materialen zorgen ervoor dat reflectorpaaltjes en bermpaaltjes goed zichtbaar zijn op alle afstanden, met een zeer hoog helderheidsniveau. Het kunststof, waar reflectorpaaltjes en bermpalen uit vervaardigd zijn, is bestand tegen alle weersomstandigheden en vereist geen onderhoud. Het duurzame materiaal wordt veelal gebruikt bij terreininrichting en wegmeubulair van informatiebord.nl. De reflectorpaaltjes van informatiebord.nl hebben een positief effect op het milieu, omdat ze door hun reflectoren geen elektriciteit nodig hebben om te functioneren. Tenslotte worden de reflectorpalen vervaardigd uit gerecycled kuststof en zijn ze gemakkelijk schoon te maken, zonder chemicaliën. 

De bermpaaltjes zijn veelzijdig in te zetten, voor bijvoorbeeld het markeren van de zijkant van wegen, verkeersobstakel of bij het naderen van een bocht. De bermpalen zijn net als parkeerborden en straatnaambordenverkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren, zodat de bermpalen aansluiten elke verkeersomgeving. De invloed van reflectorpaaltjes is groot op de verkeersveiligheid, terwijl het een zeer betaalbare optie is. 

Verschillende kleuren reflectorpaaltjes

Zoals eerder verteld, zijn reflectorpaaltjes een belangrijke toevoeging voor de verkeersveiligheid. Een reflectorpaaltje is in verschillende uitvoeringen en kleuren te verkrijgen. Elke kleur heeft zijn eigen functie. De reflectorpaaltjes zijn in de volgende kleuren te verkrijgen, met elk zijn specifieke functie:

Rood
Een rood reflectorpaaltje wordt voornamelijk gebruikt om weggebruikers te waarschuwen voor gevaarlijke situatie. Hierbij kan je denken aan situatie, zoals werkzaamheden aan de weg of tijdelijke verkeersbeperkingen. Hiernaast zijn is een rood reflectorpaaltje nuttig om het verkeer te regelen, zoals bijvoorbeeld het richting geven aan een verkeersstroom. 

Groen
Een groen reflectorpaaltje wordt veelal gebruikt om weggebruikers te waarschuwen dat zij een groengebied naderen. Hierbij kan je denken aan parken of bosgebieden. Het gewenste resultaat is dat weggebruikers voorzichtiger door deze gebieden rijden, waardoor de verkeersveiligheid wordt verhoogd. 

Geel
Een geel reflectorpaaltje heeft als functie om de aandacht te trekken van een bestuurder en hen hierdoor te waarschuwen voor een obstakel of gevaar op de weg. Gele reflectorpaaltjes worden ook gebruikt voor het aangeven van de afmeting van een obstakel, zoals bijvoorbeeld bij een container. 

Blauw
Een blauw reflector dient te voorkomen dat wild de rijbaan betreedt. Het is mogelijk om een bestaand reflectorpaaltje van een blauw reflecterend wildreflector te voorzien. Hiermee wordt de verkeersveiligheid verhoogd, omdat de kans op een aanrijding met wild wordt verkleind.  

De rode- en witte reflectorpaaltjes dienen volgens de juiste regels te worden geplaatst:

Rode reflectorWitte reflector
Linkerzijde van een wegRechterzijde van een weg
Bij het naderen van een bocht naar linksBij het naderen van een bocht naar rechts

*De afstand tussen reflectorpaaltjes zegt iets over de scherpte van een naderende bocht. Een kortere afstand tussen reflectorpaaltjes houdt in dat een bocht scherper wordt.

Hoe koop je reflectorpaaltjes?

Het is je gelukt om het juiste reflectorpaaltje te vinden! Na het selecteren van de juiste productopties, is het mogelijk om reflectorpaaltjes toe te voegen aan je winkelmandje. In het winkelmandje vind je een overzicht van de door jou toegevoegde producten, met bijbehorende opties, prijzen en staffelkortingen (indien van toepassing). Onderaan het overzicht vind je de verwachte levertijd en het subtotaal van je bestelling. De levertijd is dynamisch en veranderd mee aan de hand van de producten die je wenst te bestellen. De levertijd van de bestelling wordt bepaald aan de hand van het product met de langste levertijd. Indien mogelijk en gewenst, kunnen producten eerder worden uitgeleverd op verzoek. Nadat je je bestelling hebt geplaatst ontvang je per mail updates met betrekking tot je bestelling.

Bestel jouw reflectorpalen en bermpalen!

Ben je opzoek naar een goedkope en eenvoudige manier om de verkeersveiligheid op jouw weg snel te verhogen? Dan zijn de reflectorpaaltjes van informatiebord.nl dé oplossing! De voorradige reflectorpaaltjes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten uitvoeringen en kleuren, voor elk bedenkbare situatie. Door de pijlsnelle levering van informatiebord.nl heb je de reflectorpaaltjes bovengemiddeld snel in huis. Reflectorpaaltjes kopen doe je bij informatiebord.nl!  

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4723 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops