• Nr. 1 informatie- en verkeersborden webshop
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Parkeerborden

Wat is een parkeerbord?

Parkeerborden zijn misschien wel de meestvoorkomende verkeersborden in het hedendaagse straatbeeld. Parkeerborden zijn er dan ook in vele varianten en uitvoeringen. Parkeren kan tenslotte op vele plaatsen, maar ook als er ergens juist niet geparkeerd mag worden heb je een parkeerbord nodig om dat aan te geven. Een parkeerverbodsbord in dit geval. Parkeerborden van Informatiebord.nl voldoen aan alle gestelde richtlijnen. Denk daarbij aan de uitvoering van het bord (verkeersbord met dubbel omgezette rand), een (retro)reflecterende opdruk en het gebruik van de juiste symbolen, pictogrammen en lettertypes. Zo ben je altijd verzekerd van een juist parkeerbord welke voldoet aan de gestelde normen en richtlijnen. Om parkeerborden te kunnen onderscheiden beginnen we met de twee meest voorkomende categorieën/uitvoeringen:

Parkeren toegestaan borden
Deze parkeerborden zijn herkenbaar aan de bekende blauw P welke aangeeft dat er op de aangewezen plaats(en) geparkeerd mag worden. De betekenis van dit parkeerbord (RVV E04) is volgens het RVV: "Dit officiële verkeersbord E04 geeft een parkeergelegenheid aan. Indien er vakken aanwezig zijn, dient in deze vakken te worden geparkeerd." Deze parkeerborden worden vaak gecombineerd met één of meerdere teksten of symbolen om specifieke doelgroepen of uitzonderingen aangeven, zoals parkeren uitsluitend voor bezoekers, directie of bewoners. 

Verboden te parkeren borden 
Deze parkeerverbodsborden zijn herkenbaar aan het bekende ronde verboden te parkeren teken (RVV E01) en geeft aan waar niet geparkeerd mag worden. De betekenis van dit parkeerbord (RVV E01) is volgens het RVV: "Dit verkeersbord geeft aan dat je hier niet mag parkeren." Soms mag er helemaal niemand parkeren, maar vaak zie je ook een dergelijk parkeerbord met een of meerdere teksten of pictogrammen met uitzonderingen voor bijvoorbeeld bewoners, personeel of bezoekers van een bepaald bedrijf of appartementencomplex. 

Een belangrijk onderscheid tussen deze twee categorieën zijn dus het enerzijds dwingende karakter van een parkeerverbodsbord en het vriendelijke karakter van een parkeerbord met de blauwe P. Bij een parkeerverbodsbord heb je daarbovenop veelal een uitzondering (verboden niet toegestaan, met uitzondering van....) en bij parkeerborden geldt meestal uitsluitend (parkeren uitsluitend toegestaan voor....).

Parkeerborden toegestaan of niet toegestaan

Waarom een parkeerbord kopen?

Er zijn tal van redenen om parkeerborden te kopen. Deze zijn zeer uitlopend en hangen vooral af van de doelgroep en toepassing. Iedereen kan een parkeerbord voor zijn of haar eigen terrein kopen. Dat geldt in principe voor alle verkeersborden, al zullen de meeste (standaard) verkeersborden geen toegevoegde waarde hebben op een eigen terrein. De meestvoorkomende redenen om een parkeerbord te kopen zijn:

Parkeerborden parkeerplaats eigen terrein
Als bedrijf of VvE heb je veelal meerdere parkeerplaatsen tot je beschikking welke zich op het eigen terrein bevinden. Deze parkeerplaatsen zijn veelal bestemd voor bewoners of bezoekers. Dat dien je wel aan te geven met één of meerdere parkeerborden. Veelvoorkomende opties zijn een gecombineerd parkeerbord aan het begin van het terrein. Deze parkeerborden zijn vaak voorzien van de term 'eigen terrein' in combinatie met parkeerregels. Gecombineerde parkeerborden kun je uitvoeren met en verboden te parkeren symbool (RVV E01) of met de blauwe P (RVV E04). De boodschap kan met de juiste tekst echter wel hetzelfde betekenen:

Daarbovenop geldt meestal een wegsleepregeling voor foutparkeerders of verboden toegang voor onbevoegden volgens artikel 461. Dit kan door middel van rechtsgeldige pictogrammen ook getoond worden op een gecombineerd parkeerbord voor eigen terrein.
Een andere veelvoorkomende oplossing voor dergelijke parkeerterreinen zijn parkeerplaats borden. Parkeerplaats borden zijn relatief kleine parkeerborden en worden vaak op de kop van de parkeerplaatsen geplaatst. Deze parkeerplaats borden zijn meestal voorzien van een blauwe P, een bedrijfslogo en de tekst bewoners, directie, medewerkers of bezoekers. Parkeerborden zijn bovendien een effectieve toevoeging in combinatie met parkeerpalen of parkeerbeugels.

Parkeerborden voor elektrische auto's
Vandaag de dag zijn elektrische auto's niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Er is op dit moment nog altijd een groot tekort aan laadpalen, wat de aankomende jaren een inhaalslag zal moeten gaan maken. Laadpalen kunnen langs openbare wegen of op eigen terreinen geplaatst worden. Wat de locatie ook is, er zal ook een parkeerbord bij geplaatst moeten worden. Parkeerborden voor elektrische auto's geven aan dat de parkeerplaatsen uitsluitend bestemd zijn voor elektrische auto's. En dat is nodig ook, want er is niets zo vervelend dan een laadpaal parkeerplaats die bezet wordt gehouden door een niet-elektrische auto. Een zogenaamd laadpaal bord wordt bovendien vaak gecombineerd met een wegmarkering en belijning. Heb je hier interesse in? Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden!

Parkeerborden mindervaliden
Mindervalide parkeerplaatsen zijn cruciaal voor mensen met slecht te been zijn en daardoor niet te ver kunnen lopen. Mindervalide parkeerplaatsen zijn zodoende altijd zo gepositioneerd dat deze nabij de desbetreffende locatie aanwezig zijn. Deze parkeerplaatsen dienen altijd voorzien te zijn van een invalidenparkeerplaats bord. Hiermee voorkom je dat de parkeerplaats onbedoeld toch gebruikt wordt door reguliere voertuigen en geef je duidelijk aan op jouw terrein welke plaatsen bestemd zijn als invalide parkeerplaatsen.
 

Verboden te parkeren bord

Op eigen terrein is vaak overlast door foutparkeerders. Vooral in en rondom de grote steden of bij evenementen. Dat kun je voorkomen door het plaatsen van één of meerdere verboden te parkeren verboden. Op Informatiebord.nl kun je eenvoudig een parkeerverbodsbord maken met daarboven de tekst 'eigen terrein' of 'priveterrein' en onder het verboden te parkeren symbool een pictogram wegsleepregeling of verboden toegang voor onbevoegden volgens artikel 461. Bepaal bovendien zelf de afmeting van het parkeerverbodsbord.

Als alleen een verboden te parkeren bord niet het gewenste effect geeft zijn er gelukkig nog andere mogelijk om ongewenste parkeerders te weren. Een veelvoorkomende goede oplossing daarvoor zijn anti parkeerpalen of parkeerbeugels. Deze kun je vervolgens plaatsen op de parkeerplaatsen, of aan het begin (bij de entree) van het terrein. Parkeerpalen en parkeerbeugels zijn uit te voeren met een standaard driekantslot -welke ook standaard in bezit zijn van hulpdiensten-, of een compact cilinderslot met bijbehorende sleutels. Je vindt de parkeerpalen, parkeerbeugels en nog veel meer in de productgroep terreininrichting en wegmeubilair.

Een ander veelvoorkomende type verboden te parkeren bord is het verboden stil te staan bord. Dit parkeerbord lijkt erg op een standaard parkeerverbodsbord, echter zijn er wat belangrijke verschillen: een verboden stil te staan parkeerbord zie je vaak terugkomen op specifieke locaties, zoals een uitrit of opstelplaats voor hulpdiensten. Op plaatsen waar dit parkeerbord geplaatst is mag je absoluut niet stilstaan, met als doel om belangrijke in/-uitritten of calamiteitenroutes niet te blokkeren. Vaak geldt laden en lossen nog als uitzondering, op plaatsen in binnenstedelijk gebied waar ruimte al beperkt is. Als dat het geval is kan dit door middel van een pictogram zichtbaar gemaakt worden. Een verboden stil te staan parkeerbord is in beide alle gevallen voorzien een pictogram wegsleepregeling van kracht. 

Parkeerverbodsborden

Zoals hierboven reeds benoemd worden verboden te parkeren borden vooral toegepast op eigen terrein. Parkeerverbodsborden hebben dan ook veel overlap met eigen terrein borden. Eigen terrein borden zijn veelal bedoeld voor voetgangers en zijn zodoende vaak niet voorzien van een parkeerverbodsbord. Desalniettemin kan een eigen terrein bord soms een betere optie zijn. Eigen terrein borden beperken zich vaak tot de melding 'eigen terrein', 'eigen weg' of 'priveterrein' in combinatie met een pictogram verboden toegang voor onbevoegden. Een parkeerverbodsbord is vaak gecombineerd met een verboden te parkeren symbool en een pictogram wegsleepregeling. 
 

Hoe koop ik een parkeerbord?

Een parkeerbord kopen en personaliseren op Informatiebord.nl is super eenvoudig! De opdruk is dan weliswaar iets complexer dan bijvoorbeeld een straatnaambord, de manier waarop je parkeerborden kunt ontwerpen is onwijs simpel! Dat geldt voor een standaard parkeerbord, maar evengoed voor een gecombineerd parkeerbord met meerdere symbolen, teksten en een bedrijfslogo. Er zijn tal van parkeerbord categorieën. In deze verschillende categorieën staan een veelvoud aan parkeerborden met verschillende opmaken en opdrukken. Veruit de meeste van deze parkeerborden kun je zelf eenvoudig bewerken. Dus heb je al een parkeerbord gezien die voor 99% aansluit op jouw wensen? Selecteer en bewerk dit parkeerbord en wijzig alleen de tekst, kleur, afmeting of het pictogram.

Parkeerborden op TrafficSupply onderscheiden zich in kwaliteit en levensduur. Alle parkeerborden zijn standaard (retro)reflecterend,  net zoals officiële verkeersborden langs de openbare weg. Dit betekent dat ook bij donker of slecht weer het parkeerbord goed zichtbaar is. Bovendien zijn alle parkeerborden vervaardigd uit aluminium en voorzien van de bekende verkeersbord dubbel omgezette rand en zijn alle borden standaard voorzien van een UV-werend anti-graffiti laminaat. Dit resulteert in een vandalismebestendigheid van 99% en een levensduur die op kan lopen tot wel 15 jaar!

Op bijna elk parkeerbord kun je jouw logo plaatsen. Wil je dit? Klik dan in de SignEditor op de content-zone waar je het logo wilt hebben. Klik op de zoek-button en gebruik als zoekterm 'logo'. Plaats dit pictogram in de contentzone en je krijgt na het plaatsen van de bestelling automatisch de mogelijkheid om je beeldmateriaal te uploaden! Wij maken vervolgens een ontwerp welke we ter goedkeuring zullen aanleveren alvorens productie!

Via de montageadviesmodule voeg je eenvoudig het benodigde bevestigingsmateriaal toe aan jouw order. Je hoeft alleen maar een keuze te maken in de wijze van montage. Komt het parkeerbord bijvoorbeeld op een muur of hekwerk, een bestaande (licht)mast of op een (nieuwe) verkeersbordpaal? Maak jouw keuze en zie direct de bijbehorende bevestigingsmiddelen. Een overzicht van alle bevestigingsmiddelen is er natuurlijk ook!

Koop jouw parkeerbord vandaag nog! 

Bestel nu eenvoudig jouw parkeerbord online. Parkeerborden van TrafficSupply zijn van de hoogste kwaliteit van Nederland, hebben een ongekend lange levensduur (oplopend tot wel 15 jaar!) en voldoen qua uitstraling (gebruik RVV symbolen en juiste lettertypes) aan alle Nederlandse richtlijnen. Bovendien produceert TrafficSupply elk parkeerbord op maat, in onze productielocatie in Hattem. En ondanks dat alles op order geproduceerd wordt, is de levertijd in de meeste gevallen slechts 2 a 3 werkdagen! Alle voordelen nog even op een rijtje:

 1. Alle parkeerborden zijn reflecterend en standaard voorzien van een anti-graffiti laminaat
 2. De levensduur kan oplopen tot wel 15 jaar
 3. Eigen duurzame productielocatie in Nederland (Hattem)
 4. Alle parkeerborden zijn vervaardigd uit aluminium en uitgevoerd als origineel verkeersbord met een dubbel omgezette rand
 5. Alle parkeerborden zijn 99% vandalismebestendig en hufterproof
 6. Zelf online jouw parkeerborden ontwerpen, personaliseren en optioneel te voorzien van een eigen logo of ontwerp. Dit allemaal met inachtnemening van de RVV verkeersrichtlijnen
 7. Levertijd 2 - 3 werkdagen
 8. Altijd de hoogste kwaliteit voor de beste prijs
 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Informatiebord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4534 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops